StigespillRegler

HVA ER EN STIGESPILLET? Spillet er en enkel måte å organisere en turnering på samt styrke klubbens sosiale integrasjon. Spillet kan spilles i forskjellige format, som feks i doubles.

NIVÅINNDELING: Per dags dato operer vi kun med en ladder, likevel klassifisere vi alle spillerne våre inn i fire ulike nivåer. Nivåene er som følger:

  • Nybegynner
  • Nybegynner+
  • Viderekommen
  • Avansert

HVORDAN RYKKE OPP: Når en lavere rangert spiller slår en høyere og vinner, rykker den som taper (den høyeste rangerte spilleren) en plass ned og vinneren erstatter tapernes rankingplass. Om du utfordrer, og taper kampen, beholder du samme rankingplass.

  1. REGISTRERINGSPROSESS: Har du lyst til å delta? Ta kontakt med styret så legger vi deg inn i systemet! 
  2. RANKING: Man starter på bunnen uansett nivå og ferdigheter.
  3. UTFORDRING: Du kan utfordre en spiller som er rangert maks en eller to plasser over deg, og alle under deg. Utfordre en spiller ved å kontakte dem på e-post, SMS eller med andre hjelpemidler. Om en spiller blir utfordret har de 3 uker på å organisere kampen. Om kampen ikke blir organisert rykker spilleren ned. Unntak må kommuniseres til styret.

KAMPREGLER:

  • BEST AV 3-SETT: Alle kamper skal spilles i best av 3-settsformat. Et eventuelt super tie-break kan spilles om det er nødvendig om det er knapt med tid i 2 eller 3-sett.
  • GENERELT REGLEMENT: Alle kamper skal følge tennisreglementene vedtatt av Norges tennisforbund.

RESULTATER: Resultater på rapporteres innen 48 timer etter kampavvikling til Styret HiOA Tennis. Man kan utfordre andre spillere umiddelbart etter kampen, men ikke før det tidligere resultatet er registrert.

UTSTYR: Den som blir utfordret er ansvarlig for å ta med minst 4 tennisballer til kampen. Det er forventet at begge spillere stiller opp med det nødvendige utstyret (feks rackerter og tennissko).

PERIODE: Turneringen varer fom 15 august til 31 november og 1 januar til 31 april.

KVALIFISERING TIL SLUTTSPILL: .De fire beste (eller åtte beste) kvalifiserer til sluttspill. Vinner og finalist av sluttspillet blir tildelt premier av HiOA Tennis.

Powered by: Bloc